Itt a Mézeskrémes receptje, amiről már néhány bejegyzéssel ezelőtt írtam. :)
"A mézeskalácsba a töltelék:
1/2 liter tej, ebből 1 decibe elkeverni 4 evőkanál grízes lisztet. A többi tejet 2 vaníliás cukorral forralni, amikor forr beleöntjük a lisztes tejet, sűrűre főzzük. Amíg kihűl, elkeverünk 1/4 (250 g) vajat, 20 dkg cukorral és a hideg krémmel összekeverjük. Jó simára kikeverjük és kész, lehet tölteni. Egy kis rum vagy rum eszencia nem árt benne. Jó étvágyat!"
A receptért köszönet Annamamának. =)
U.i.: Amikor én készítettem el a krémet, fél adag teavajat és fél adag krémnek való vajat használtam hozzá. Ha üzletben vásárolt tésztát (kb. 240 g) szeretnél megtölteni vele, akkor elég a fél adag krém. :)
Köszi, hogy feltetted ! Ki fogom próbálni. Én szoktam alá kenni baracklekvárt :))
VálaszTörlésSzivesen. :) Remélem hasznát tudod majd venni. :) Még baracklekvárral nem próbáltam, de majd legközelebb. =)
VálaszTörlés