2010. március 8., hétfő

Időtálló régi recept

Itt a Mézeskrémes receptje, amiről már néhány bejegyzéssel ezelőtt írtam. :)

"A mézeskalácsba a töltelék:
1/2 liter tej, ebből 1 decibe elkeverni 4 evőkanál grízes lisztet. A többi tejet 2 vaníliás cukorral forralni, amikor forr beleöntjük a lisztes tejet, sűrűre főzzük. Amíg kihűl, elkeverünk 1/4 (250 g) vajat, 20 dkg cukorral és a hideg krémmel összekeverjük. Jó simára kikeverjük és kész, lehet tölteni. Egy kis rum vagy rum eszencia nem árt benne. Jó étvágyat!"

A receptért köszönet Annamamának. =)

U.i.: Amikor én készítettem el a krémet, fél adag teavajat és fél adag krémnek való vajat használtam hozzá. Ha üzletben vásárolt tésztát (kb. 240 g) szeretnél megtölteni vele, akkor elég a fél adag krém. :)

2 megjegyzés:

  1. Köszi, hogy feltetted ! Ki fogom próbálni. Én szoktam alá kenni baracklekvárt :))

    VálaszTörlés
  2. Szivesen. :) Remélem hasznát tudod majd venni. :) Még baracklekvárral nem próbáltam, de majd legközelebb. =)

    VálaszTörlés